Европа е в списъка на всеки пътешественик. Пълна с история, зашеметяващи пейзажи,

...
Европа е в списъка на всеки пътешественик. Пълна с история, зашеметяващи пейзажи,
Коментари Харесай

Къде в Европа се говори най-добре английски

Европа е в листата на всеки странник. Пълна с история, зашеметяващи пейзажи, спираща дъха архитектура и разнородни култури, Европа предлага прекарвания, които остават за цялостен живот.

Освен културно потапяне, Европа предлага доста благоприятни условия за обучение и кариера. Европа е един от най-големите домакини на интернационалните студенти, като приема над милион студенти годишно. Тъй като британският е най-разпространеният втори език в света, той постоянно е единственият вид за връзка, до момента в който научим локалния език.

Всяка година световната просветителна компания Education First (EF) класира най-хубавите страни, когато става въпрос за притежаване на британски език в своя показател за притежаване на британски език (EPI). Анализирайки резултатите от 2.2 милиона възрастни, които са взели общоприетите проби по британски на EF през 2022 година от цели 113 страни, компанията дава на всяка страна оценки, с помощта на които класира страните.

Нека да забележим по какъв начин наподобява топ 10 на страните в Европа, в които се приказва най-добре британски:
10. Гърция9. Хърватия8. Германия7. Португалия6. Белгия5. Швеция4. Норвегия3. Дания2. Австрия 1. Нидерландия
Нидерландия е сложена на върха на листата от показателя за притежаване на британски език на EF 2023 с съображение. 90-93% от нидерландците могат да приказват чудесно британски, което прави сливането с локалните необикновено елементарно.

Нидерландия има процъфтяваща стопанска система и е дом на доста мултинационални компании. Нидерландия също е живописна страна, която притегля хиляди туристи всяка година. Безспорно тези фактори са повлияли на владеенето на британски език на локалните.

Европейските страни с " високо притежаване " на британски включват още Полша (13-то място в международен мащаб), Финландия, Румъния, България (16-то място), Унгария, Словакия, Литва, Люксембург, Естония, Сърбия, Чехия и Швейцария (30-то място), написа lifestyle.bg.

Местата, където може в действителност да ни е много мъчно да бъдем разбрани, са Турция (66-то място) и Азербайджан (83-то място) - и двете попадат в категорията " ниско притежаване ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР